Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - About us

De organisatoren

vzw Diogène heeft meer dan 30 jaar ervaring in de productie van onafhankelijke en artistieke documentaires, zowel in België als in het buitenland. De vereniging werkte samen met televisiezenders, internationale instellingen en NGO's en organiseerde culturele en sociale evenementen in Europa. De naam van het festival verwijst naar de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling (MDG's) die nu de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) zijn geworden.

Het festival

Het Millennium Festival is bedoeld als locatie voor het vertonen van kwalitatief en onafhankelijke documentaires die het over onze tijd hebben en de kijkers aanmoedigen om na te denken over hun relatie met de wereld. Al meer dan 10 jaar getuigd de evolutie van het festival de wil om een internationaal evenement op hoog niveau op te zetten in Brussel, de culturele hoofdstad van Europa. Het Millenium Festival belicht films waarvan de thema's een verband houden met de grote uitdagingen en doelstellingen van de 21ste eeuw, die in 2000 door de Verenigde Naties werden aangenomen en die de dromen en ambities van de mensheid voor een rechtvaardigere wereld weerspiegelen.

De Belgische cinema heeft, door de kwaliteit en de persoonlijkheid van zijn werken, natuurlijk een plaats gekregen in het programma. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan jonge regisseurs met masterclasses, forums en een wedstrijd gewijd aan jonge talenten om de distributie en promotie van Belgische documentaires te versterken, met het oog op het creëren van synergieën en professionele mogelijkheden voor filmmakers.

Sinds de oprichting van het festival in 2009 door Lubomir Gueorguiev en Zlatina Rousseva heeft het MILLENIUM International Documentary Film Festival elk jaar meer dan 80 films uit de hele wereld gepresenteerd. Het Millennium Festival wordt elk jaar in maart gehouden.

Team

Lubomir Gueorguiev Lubomir Gueorguiev Voorzitter

Zlatina Rousseva Zlatina Rousseva Artistieke richting

More team members

More team members

Selectie en programmering Zlatina Rousseva

Programmeur Livia Tinca

Coördinatie Adriana Zuluaga

PreselectieChristie Huysmans, Sophie Decaestecker, Pierre Caboor

TechniekCharles Vandrepol, Alexis Jeannot

CommunicatieSophie Decaestecker, Valentine Walschot

Communicatie helpersElisa Trinch, Kelly Longenga

Technische helpersThéo Dupic, Lucie Onrubia-Muro, Constance Piketty, Amrita Dempaz, Floriane Kilian-Debord, Skevi Laou

Ondertiteling helpersLouise Ballez, Sophie Blavier, Luca D'Amario, Lionel Depas, Chloé L'Honneux

Persvoorlichter Olivier Biron

Grafisch ontwerper Victor Muhtarov

Presentatrice Berthe Tanwo Njole

Webmaster Ivan Georgiev