Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

Focus - Klokkenluiders

02.02.2020 News

Een overzicht van klokkenluiders


Het Millenium Festival positioneert zich als een fervent verdediger van de vrijheid van meningsuiting en het recht op informatie. Door het organiseren van een focus op klokkenluiders hopen we u het belang te onthullen van journalisten en burgers die niet aarzelen om zichzelf in gevaar te brengen om onze democratieën te behouden door het aan de kaak stellen van en handelen tegen corrupte politieke acties of nepnieuws.

Want kunnen we ons voorstellen dat we in een wereld leven zonder vrijheid van meningsuiting en recht op informatie ?


Ontdek onze selectie van films :

  • "Never Whistle Alone" - Marco Ferrari - 74 " - Italië

In Italië zorgt de corruptie voor een jaarlijks tekort van 100 miljard euro binnen het land. Marco Ferrari verzamelt de getuigenissen van zeven Italiaanse klokkenluiders en stelt de systematische corruptie van het land aan de kaak. Een film die, dankzij de gestileerde reconstructies, de allure van een thriller aanneemt om de moed van deze burgers te vertellen tegenover de bedreigingen en de druk van het systeem.
 We zullen de volgende tracks zeer binnenkort onthullen! 

Back to news

Share page in:

More news

De Schoolvertoningen

17.02.2020 p

Laat je verleiden door de Schoolvertoningen - tijdens het festival - en de rest van het jaar!

Docs for climate

02.02.2020 s

“Docs for climate”, zijn sterke documentaires over actuele milieuvraagstukken, die vanuit verschillende gezichtspunten worden bekeken. Maar het is ook een kans om deel te nemen aan grote discussies over onze consumptie, klimaatrechtvaardigheid, biodiversiteit, klimaatmigratie,...