Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

Filming for the climate - Afsluitend evenement

03.06.2019 News

Zorg je voor het klimaat? Wil je een verandering? Ga je in staking op donderdag? Wil je handelen, maar je heeft het gevoel dat er niet naar je stem wordt geluisterd?

 

“Filming for the climate” is de nationale wedstrijd die je in staat stelt over klimaatverandering te spreken! Geef je visie op de toekomst en je voorstellen voor een duurzaam milieu door een video of een film(max. 30 sec. - 10').

 

Het doel van deze dag is om jongeren een stem te geven om hun mening te geven over klimaatverandering, ecologische transitie en maatregelen om een toekomst voor de planeet en onszelf veilig te stellen.

 

Als drijvende kracht achter nieuwe ideeën moeten we jongeren aanmoedigen om zich als verantwoordelijke burgers te gedragen en om in een actief en creatief manier aan het publieke debat over milieukwesties deel te nemen.

Een jury van kunstenaars, specialisten, jonge activisten en regisseurs zal de top 10 video’s/films selecteren en de prijs van de Wedstrijd uitreiken. 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE 

 

 • Wie ? Naar aanleiding van verschillende verzoeken heeft de jury van de wedstrijd besloten een afwijking toe te staan voor deelnemers ouder dan 22 jaar.  De wedstrijd is dus gericht op Belgische jongeren tussen 8 en 22 jaar en ouder. Deelname aan de wedstrijd is gratis en kan individueel, klassikaal of in groepsverband. 
 • Hoe ? Via een video of film van 30 seconden tot maximaal 10 minuten. Dit project kan individueel of collectief zijn. Coaching wordt verzorgd door trainers, docenten en het Millenium team.
 • Registratie en deelneming aan de wedstrijd : Van 01/07/2019 tot 10/11/2019 door het inschrijvingsformulier te sturen naar contact@festivalmillenium.org, video-ontvangst (in .dv of .mov formats te versturen via wetransfer).
 • Afsluitend evenement : "Filming for the climate" op 3 december 2019 in Studio 4 - Flagey.

 

SLAM WORKSHOP MET MANZA - 23 november van 10.00 tot 12.00 uur :

 • Filmen voor het klimaat is het evenement dat je een stem geeft over het klimaat! Wil je proberen te slaan en te rappen? Wilt u werken met een professional uit de Belgische stedelijke omgeving?
  Schrijf u dan in voor de SLAM JIJ CLIMATE workshop met MANZA van de CNN199 COLLECTIVE! En tijdens de prijsuitreiking kunt u op het podium van Studio 4 in Flagey op 3/12/19 optreden!

 • Gratis workshop open voor jongeren van 8 tot 22 jaar oud 
   
 • Inschrijving vereist: Van 6/11/19 tot 20/11/2019 (plaatsen beperkt tot 20 personen) >> Link naar het inschrijvingsformulier

 • Plaats en datum?  CIVA - Rue de l'Ermitage 55, 1050 Elsene, zaterdag 23 november van 10u tot 12u00


ROUND TAFELEN - 03 december van 17u00 tot 18u15

Tijdens het slotevenement worden er vijf ronde tafels georganiseerd. Dit is een gelegenheid om een gesprek te voeren met beleidsmakers en deskundigen om uw stem te laten horen! Praat over uw ideeën, oplossingen, angsten,.... En dit door middel van een respectvolle en warme dialoog. De besprekingen zullen in het Frans plaatsvinden.
 

« FILMING FOR THE CLIMATE» DAG 17u tot 21u: 

 

 1. Er zullen workshops worden gehouden over de verschillende thema's voor milieubescherming en klimaattransitie. 
 2. Ter plaatse, verschillende stands van klimaatverenigingen om oplossingen voor een duurzaam milieu te promoten.  
 3. "face-to-face"-vergaderingen met aanwezige besluitvormers en politieke vertegenwoordigers.
 4. Prijsuitreiking in Studio 4 in Flagey in aanwezigheid van kunstenaars en muzikanten.
 5. Vertoning van de 10 beste films tijdens de gala-avond
 6. Na het evenement worden de winnende films gedistribueerd op het VoD platform van het Millenium Festival.


  Link naar ons Facebook evenement !
Back to news

Share page in:

More news

Vertoning Welcome to Sodom

09.10.2019 a

Mis de uitzonderlijke vertoning van de festivalwinnaar van 2019 niet!

Welcome to Sodom
Van Florian Weigensamer en Christian Krönes

10 Oktober 2019 | 19u | Cinéma Palace

Join our team

04.08.2019 m

Kom en voeg je bij ons team en neem deel aan de organisatie van de 12de editie van het MILLENIUM festival!