Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Content

Content

Training

Het filmen van de online trainingen van de SDG


In het kader van ons educatief project "Filming the SDG's" organiseren we trainingen voor jongeren.
Deze opleidingen bestaan uit video's, fictief of documentair, om te bekijken en elk gevolgd door een kleine vragenlijst die de jongeren in staat stelt om verder te gaan, om hen in staat te stellen hun reflectie te ontwikkelen.
Deze trainingen richten zich op verschillende thema's: klimaatverandering, sociale ongelijkheid en onderwijs en samenleven.

Ze zijn gericht op twee verschillende leeftijdsgroepen: 8-12-jarigen en 13-18-jarigen.

Opleidingen gesloten op 15/06/2020.

 

Opleidingen voor 8-12 jaar

Elliot & Elliott

Een animatiefilm over Elliott, een kleine jongen. Het is ook een film over de ongelijkheden die Elliott heeft geleden omdat hij in een arm land is geboren. Tegelijkertijd volgen we het leven van een andere Elliot, een kind van dezelfde leeftijd dat in een rijk land is opgegroeid.


Panique à bord

Een animatiefilm over de mogelijke schadelijke gevolgen van vervuiling door de scheepvaart.

Micro-trottoir sur les enjeux climatiques

Interviews over klimaatverandering.Gourmandile

Animatiefilm over het evenwicht van ecosystemen.

Les conseils du docteur Kosta Stroff

Film gemaakt door een basisschoolklas, die advies geeft over de opwarming van de aarde.


Dies IraeOpleidingen voor 13-18 jaar


Recipes for Disaster

Directeur John Webster overtuigt zijn vrouw en twee kleine kinderen ervan dat het hele gezin op een olievrij dieet moet gaan. In deze komedie van fouten stellen ze hun waarden in vraag en stellen ze hun wilskracht en uiteindelijk hun geluk op de proef.


Le veilleur

Enkele maanden geleden werd Guandong conciërge van het Centraal Muziekconservatorium in Peking: zijn 14-jarige zoon slaagde voor het toelatingsexamen om daar de Franse hoorn te studeren. Maar beiden dromen ervan dat hij naar het buitenland gaat. Ondertussen is het familiehuis in Jinan net met de grond gelijk gemaakt - nu is hun leven aan het conservatorium. Niemand vermoedt hun afkomst. Maar Guandong waakt over zijn zoon vanuit zijn positie als conciërge.


The Way Back

Hussein stak land, zee en grenzen over om Brussel te bereiken vanuit Bagdad. Een jaar later besloot hij terug te gaan. Van Brussel naar Athene neemt Hoessein ons mee op de weg van duizenden migranten die de vergetenen een stem geven.

Kayayo

In Ghana worden duizenden jonge meisjes bij hun familie weggestuurd om op markten te werken. Hun loon is nodig om hun familie te laten overleven en hun broers om naar school te gaan.


Inhibitum

Een film over uitvindingen die om duistere redenen nooit het daglicht hebben gezien...


Azadi

Azadi betekent "vrijheid" in het Perzisch. In 2016 werd een controversieel akkoord getekend tussen de Europese Unie en Turkije om te voorkomen dat vluchtelingen de korte maar gevaarlijke oversteek naar de Griekse eilanden zouden maken. Vluchtelingen die op deze eilanden aankomen, moeten voor onbepaalde tijd wachten op de behandeling van hun asielaanvraag. Deze documentaire geeft een beeld van de ongewone transitzone die het eiland Lesbos is geworden, door de ogen van twee Pakistaanse vluchtelingen en een lokale vissersgemeenschap.