Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

Positief nieuws voor Julian Assange

06.01.2021

Het verdedigen en ondersteunen van de vrijheid van meningsuiting en informatie is een van de grote doelen die het Millennium Festival sinds zijn ontstaan heeft gesteund. Er zijn debatten en evenementen over dit onderwerp georganiseerd en dit thema zal een centraal element blijven in de programmering van het festival van 2021!


In deze context lijkt het belangrijk voor het Festival om het goede nieuws te onderstrepen dat begin 2021 werd ontvangen over Julian Assange, klokkenluider en oprichter van WikiLeaks. Het Britse rechtssysteem heeft inderdaad het verzoek om uitlevering aan de Verenigde Staten, die hem willen berechten voor spionage, afgewezen. Dit is een stap in de goede richting, ook al is zijn vrijlating helaas ook door de Britse regering geweigerd.


Relevante, betrouwbare en kwalitatieve informatie blijft een fundamenteel recht en onmisbaar voor het goed functioneren van democratieën. Dit is een van de raisons d'être van het Millenniumfestival, dat dit recht zal blijven verdedigen door middel van zijn programmering.


Foto : Cancillería del Ecuador

Back to news

Share page in:

More news