Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Content

Content

Training

"Filming the SDG's" online trainingen 


In het kader van ons educatief project "Filming the SDG's" organiseren we trainingen voor jongeren.
Deze opleidingen bestaan uit video's, fictief of documentair, om te bekijken en elk gevolgd door een kleine vragenlijst die de jongeren in staat stelt om verder te gaan, om hen in staat te stellen hun reflectie te ontwikkelen.
Deze trainingen richten zich op verschillende thema's: klimaatverandering, sociale ongelijkheid en onderwijs en samenleven.

Ze zijn gericht op twee verschillende leeftijdsgroepen: 8-12-jarigen en 13-23 jarigen.


Gezien de huidige context hebben we besloten om online trainingen te organiseren zodat iedereen in veiligheid kan leren. 


Deze trainingen zijn gratis en online toegankelijk en bestaan uit verschillende films en vragenlijsten die ter beschikking worden gesteld. De student wordt gevraagd een film te bekijken en vervolgens een vragenlijst over hetzelfde onderwerp te beantwoorden. Deze oefeningen zullen jongeren in staat stellen om meer te leren over de doelstellingen van duurzame ontwikkeling, die veel verschillende thema's bestrijken.


U kunt uw studenten al registreren via deze registratielink


Opleiding voor 8-12 jaar


Elliot & Elliott

Een animatiefilm over Elliott, een kleine jongen. Het is ook een film over de ongelijkheden die Elliott heeft geleden omdat hij in een arm land is geboren. Tegelijkertijd volgen we het leven van een andere Elliot, een kind van dezelfde leeftijd dat in een rijk land is opgegroeid.


Naar de film

Naar het formulier


Panique à bord

Een animatiefilm over de mogelijke schadelijke gevolgen van vervuiling door de scheepvaart.


Naar de film

Naar het fomulier


Micro-trottoir sur les enjeux climatiques

Interviews over klimaatverandering.


Naar de film

Naar het formulier


Gourmandile

Animatiefilm over het evenwicht van ecosystemen.


Naar de film

Naar het formulier


Les conseils du docteur Kosta Stroff

Film gemaakt door een basisschoolklas, die advies geeft over de opwarming van de aarde.

Naar de film

Naar het formulierDies Irae


Naar de film

Naar het formulier


Opleiding voor 13-24 jaar


Recipes for disaster

John Webster, 85'

Directeur John Webster overtuigt zijn vrouw en twee kleine kinderen ervan dat het hele gezin op een olievrij dieet moet gaan. In deze komedie van fouten stellen ze hun waarden in vraag en stellen ze hun wilskracht en uiteindelijk hun geluk op de proef.


Naar de film

Naar het formulier


The way back

Maxime Jennes, Dimitri Petrovic, 66’

Hussein stak land, zee en grenzen over om Brussel te bereiken vanuit Bagdad. Een jaar later besloot hij terug te gaan. Van Brussel naar Athene neemt Hoessein ons mee op de weg van duizenden migranten die de vergetenen een stem geven.


Naar de film

Naar het formulier

 

Inhibitum

Atelier collectif sous la coordination de William Henne, 8’

Een film over uitvindingen die om duistere redenen nooit het daglicht hebben gezien...


Naar de film

Naar het formulier

 

 

Green

Patrick Rouxel, 48’

Haar naam is Green, ze wordt geconfronteerd met een wereld die niet langer van haar is. In zijn blik een eens groen en levend bos, nu verbrand en gekneusd. Green vervoert de toeschouwer van de weelderigheid van het Indonesische woud naar de nachtmerrie die de vernietiging ervan met zich meebrengt: het verdwijnen van de biodiversiteit en die van de orang-oetans in het bijzonder.


Naar de film

Naar het formulier

 

 

La colère dans le vent

Amina Weira, 54’

In de geboorteplaats van de directeur, Arlit, in het noorden van Niger, ontgint Areva sinds 1976 uranium. Tegenwoordig is een groot deel van deze regio, die wordt meegesleurd door zandwinden, vervuild. Radioactiviteit is niet te zien en de bevolking wordt niet geïnformeerd over de risico's die ze loopt. Deze uitbuiting heeft het leven van de bevolking volledig ontwricht.


Naar de film

Naar het formulier

 

L’arbre providence

Michel Hellas, 52’

Parcelen en velden in Afrika kweken, zonder kunstmest of pesticiden is wel mogelijk, maar ook zonder revolutionaire verzinsels. Soms is het genoeg om over gewoonten, van onze voorouders na te denken.


Naar de film

Naar het formulier

 

 

Teghadez Agadez 
Morgane Wirtz, 52'
In Agadez, een Nigeriaanse stad aan de poort van de Sahara, ontmoeten migranten op weg naar Europa degenen die Libië ontvluchten of die uit Algerije zijn verdreven. We brengen meerdere dagen met hen door, evenals met een smokkelaar. Ze vertellen ons over hun hoop, hun dromen, de moeilijkheden van de weg.


Film beveiligd met een wachtwoord. Stuur een e-mail naar communication@festivalmillenium.org om het te ontvangen.

Naar het formulier

 

Notre Territoire

Mathieu Volpe, 21’
In het zuiden van Italië vertelt de regisseur in eerste instantie zijn terugkeer naar zijn geboorteland te midden van het lijden en de ellende van een getto dat Afrikaanse gemeenschappen samenbrengt. Ze werken bijna onvermoeibaar onder barre omstandigheden voor een schamel loon, onder de wantrouwende ogen van de Italianen.


Film beveiligd met een wachtwoord. Stuur een e-mail naar communication@festivalmillenium.org om het te ontvangen.

Het formulier komt binnenkort