Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

Vertoning Welcome to Sodom

09.10.2019 News

Welcome to Sodom
Van Florian Weigensamer & Christian Krönes

10 Oktober 2019 | 19u | Cinéma Palace

Het Millenniumfestival en de stad Brussel nodigt u voor de twee weken van internationale solidariteit uit voor de vertoning van Welcome to Sodom door Florian Weigensamer en Christian Krönes.

 

De winnaar van onze editie van 2019 maakte indruk op de jury omdat het "de tragische uitkomst van ons consumentisme weerspiegelt en universele kwesties op het gebied van vervuiling, consumptie, migratie en kinderarbeid aan de orde stelt".

Samenvatting: 

Sodom is als een monster. "Soms dood je het monster, soms is het het monster dat je doodt." In Accra is Agbogbloshie een van de meest giftige plaatsen op aarde. Het is de grootste elektronische ontlading ter wereld. Bijna 6.000 vrouwen, mannen en kinderen werken en wonen hier. Ze noemen het "Sodom". Elk jaar komt hier bijna 250.000 ton computers, smartphones, airconditioners en andere apparaten uit een geëlektrificeerde en digitale wereld van op afstand terecht. Illegaal naar Ghana gestuurd.

 

Neem uw oude telefoons mee, wij zullen ze voor u recyclen !


Gratis vertoning bij reservering : contact@festivalmillenium.org

 

Back to news

Share page in:

More news

Join our team

04.08.2019 m

Kom en voeg je bij ons team en neem deel aan de organisatie van de 12de editie van het MILLENIUM festival!

Filming for the climate - VIDEO COMPETITIE

02.06.2019 e

Zorg je voor het klimaat? Wil je een verandering? Ga je in staking op donderdag? Wil je handelen, maar je heeft het gevoel dat er niet naar je stem wordt geluisterd?

 

“Filming for the climate” is de nationale wedstrijd die je in staat stelt over klimaatverandering te spreken! Geef je visie op de toekomst en je voorstellen voor een duurzaam milieu door een video of een film(max. 30 sec. - 10').