Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

Vertoning Welcome to Sodom

09.10.2019 News

Welcome to Sodom
Van Florian Weigensamer & Christian Krönes

10 Oktober 2019 | 19u | Cinéma Palace

Het Millenniumfestival en de stad Brussel nodigt u voor de twee weken van internationale solidariteit uit voor de vertoning van Welcome to Sodom door Florian Weigensamer en Christian Krönes.

 

De winnaar van onze editie van 2019 maakte indruk op de jury omdat het "de tragische uitkomst van ons consumentisme weerspiegelt en universele kwesties op het gebied van vervuiling, consumptie, migratie en kinderarbeid aan de orde stelt".

Samenvatting: 

Sodom is als een monster. "Soms dood je het monster, soms is het het monster dat je doodt." In Accra is Agbogbloshie een van de meest giftige plaatsen op aarde. Het is de grootste elektronische ontlading ter wereld. Bijna 6.000 vrouwen, mannen en kinderen werken en wonen hier. Ze noemen het "Sodom". Elk jaar komt hier bijna 250.000 ton computers, smartphones, airconditioners en andere apparaten uit een geëlektrificeerde en digitale wereld van op afstand terecht. Illegaal naar Ghana gestuurd.

 

Neem uw oude telefoons mee, wij zullen ze voor u recyclen !


Gratis vertoning bij reservering : contact@festivalmillenium.org

 

Back to news

Share page in:

More news

Uitstel van het festival

11.03.2020 a

Het hele festivalteam betreurt het om aan te kondigen dat de 12e editie van het Milleniumfestival is uitgesteld vanwege de verspreiding van COVID19.
Het Millenium Festival zal zijn 12e editie organiseren van 23 september tot 01 oktober 2020. 
De teamleden zijn telewerken en zijn per e-mail bereikbaar.

Docs for climate

02.02.2020 s

“Docs for climate”, zijn sterke documentaires over actuele milieuvraagstukken, die vanuit verschillende gezichtspunten worden bekeken. Maar het is ook een kans om deel te nemen aan grote discussies over onze consumptie, klimaatrechtvaardigheid, biodiversiteit, klimaatmigratie,...