Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

Uitstel van het festival

16.07.2020 News

UITSTEL VAN DE 12de EDITIE VAN HET MILLENIUM FESTIVAL - UPDATE


Het team van het Millenium International Documentary Film Festival betreurt het dat de 12e editie, die gepland was voor 27 maart tot 4 april in Brussel, was uitgesteld. Dit besluit is een rechtstreeks gevolg van de situatie die verband houdt met de verspreiding van COVID19.

Het Millenium Festival zal zijn 12e editie organiseren van 16 tot 25 oktober 2020. 


De aanwezigheid op het festival van bijna alle regisseurs uit alle hoeken van de wereld die zijn uitgenodigd, wordt namelijk onmogelijk gemaakt door de beperkingen die deze uitzonderlijke situatie op mondiaal niveau met zich meebrengt.  "Deze beslissing was niet gemakkelijk te nemen, maar het was noodzakelijk omdat we ons niet konden voorstellen een festival van de omvang van het Millenium te organiseren, dat een licht op de wereld werpt via de camera van geëngageerde regisseurs, zonder dat zij hun film kunnen komen presenteren, het publiek kunnen ontmoeten en er een dialoog mee kunnen aangaan", benadrukt de artistiek directeur van het festival, Zlatina Rousseva.

"De grenzen verleggen" is het hoofdthema van de editie van dit jaar, die actueler is dan ooit. Deze soms onzichtbare grenzen leiden ertoe dat we ons gedrag elke dag opnieuw in vraag stellen en hervormen. De documentaires die tijdens het Millenium Festival worden gepresenteerd, onderzoeken deze essentiële vragen en de situatie die we vandaag meemaken laat zien hoe essentieel ze zijn voor het begrijpen van onze wereld.Voor mensen die hun ticket of pas al hebben gekocht, blijven deze geldig of kunnen ze terugbetaald worden.


Om veiligheidsredenen zijn de teamleden telewerken en zijn ze per e-mail bereikbaar.
Back to news

Share page in:

More news