Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

Filming for the SDG's - SDG VOICES

14.01.2020 News

We zijn blij te kunnen aankondigen dat we een tweede editie organiseren op "Filming for the climate" die "Filming for the SDG's" zal heten! Het doel van deze tweede wedstrijd zal altijd zijn om jongeren in staat te stellen hun stem te laten horen door het grote publiek, maar vooral door politieke besluitvormers.


Het nationale project "Filming for the SDG’s" geeft jongeren tussen 8 en 26 jaar de kans om zich actief en creatief te uiten over drie hoofdthema's: klimaatverandering, sociale ongelijkheid en samenleven. Het maakt deel uit van de ontwikkeling van interactief onderwijsonderzoek dat rekening houdt met de perceptie van jongeren en hun vermogen om nieuwe ideeën te ontwikkelen.We zijn vereerd dat we zijn geselecteerd om SDG VOICE te worden, dus we zijn officiële SDG-ambassadeurs!
 

Wat is SDG?

Het zijn de Sustainable Development Goals (SDG's), deze 17 doelstellingen maken deel uit van de internationale agenda tot 2030 die door de regeringen is aangenomen. Deze 17 SDG's zijn gekoppeld aan 169 doelstellingen en moeten een actieplan vormen om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet weer op de weg naar duurzaamheid te brengen. Deze doelstellingen, die één en onafscheidelijk zijn, weerspiegelen de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: de economische, de sociale en de ecologische.
 


"Filming for the SDG’s" zal zich vooral richten op de volgende doelstellingen:

geen hongerschoon watereconomyongelijkheid verminderenverantwoorde consumptie en productieklimaatactieleven in het waterleven op het land


Het project is onderverdeeld in drie hoofdgebieden:

  • Ten eerste een videowedstrijd waarvoor jongeren een korte film moeten maken over een van de drie hierboven genoemde thema's.
  • Er zal een technische en verhalende opleiding worden aangeboden in samenwerking met beroepsorganisaties om de deelnemers in staat te stellen de verschillende doelstellingen beter te begrijpen, hun persoonlijke ideeën en voorstellen te ontwikkelen en een succesvol project in te dienen.
  • Een groot slotevenement in november 2020 dat jongeren de gelegenheid biedt deel te nemen aan rondetafelgesprekken met politieke besluitvormers op hoog niveau om een echte uitwisseling tussen jongeren en actoren in de politieke wereld mogelijk te maken.


    Via dit grote nationale project zullen we SDG's promoten bij de jongere generatie en hen op een creatieve manier betrekken.

     
Back to news

Share page in:

More news

Filming for the climate

03.12.2019 e

Ontdek de video van de hoogtepunten van Filming for the climate en de winnaars van de videowedstrijd!

Garzón verdedigt Assange - Ontdek de interviews na ons evenement!

20.11.2019 l

Ontdek Baltasar Garzón's interviews na zijn bezoek aan Brussel voor de vertoning en het debat van de documentaire Hacking Justice!

Op woensdag 20 november sloegen het Millenniumfestival en BOZAR de handen ineen voor een uitzonderlijke avond: de vertoning van de documentaire Hacking Justice, gevolgd door een debat "Welke steun voor onderzoeksjournalisten en klokkenluiders? ".

Met 500 deelnemers toonde het evenement een indrukwekkend maatschappelijk engagement voor de vrijheid van meningsuiting en het recht op informatie.

Vertoning Welcome to Sodom

09.10.2019 a

Mis de uitzonderlijke vertoning van de festivalwinnaar van 2019 niet!

Welcome to Sodom
Van Florian Weigensamer en Christian Krönes

10 Oktober 2019 | 19u | Cinéma Palace