Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

Steun voor Julian Assange en klokkenluiders

20.11.2019 News

Steun voor Julian Assange en Vrijheid van meningsuiting
 

Het uitleveringsverzoek van Washington voor Julian Assange zal volgende maand, in februari 2020, in Londen worden behandeld. Dus het is eminent!
Het Millenniumfestival heeft zich altijd gepositioneerd als verdediger van de vrijheid van meningsuiting en daarom steunen we Julian Assange meer dan ooit.

De 2020-editie van het Millenium Festival organiseert een focus op klokkenluiders.
>> Meer informatie

Op 20 november organiseerden we een vertoning van de documentaire Hacking Justice, gevolgd door een groot debat met onder andere de aanwezigheid van Baltasar Garzon, hoofdadvocaat van Assange. U kunt dit debat ontdekken via de onderstaande video. Op woensdag 20 november sloegen het Millenniumfestival en BOZAR de handen ineen voor een uitzonderlijke avond: de vertoning van de documentaire Hacking Justice, gevolgd door een debat "Welke steun voor onderzoeksjournalisten en klokkenluiders? "in het bijzijn van uitzonderlijke gasten... Baltasar Garzón, de advocaat van Julian Assange, Clara López Rubio, de directeur, Marie Arena, voorzitter van de mensenrechtencommissie van het Europees Parlement, Stefania Maurizi, onderzoeksjournaliste voor het dagblad La Repubblica.

Met 500 deelnemers toonde het evenement een indrukwekkend maatschappelijk engagement voor de vrijheid van meningsuiting en het recht op informatie, fundamentele democratische waarden. Een grote beweging om het werk van journalisten, kunstenaars en klokkenluiders te verdedigen. Een mobilisatie voor een zaak die ons allen aangaat.

>> La Libre

>> Le Soir

>> L'Echo

>> LN24


We willen graag alle media bedanken die zich hebben gemobiliseerd om over de zaak Assange te spreken, evenals de sprekers, Marc Molitor en Vincent Engel, de debatmoderatoren, de tolken, Alejandra Uribe Restrepo, Elena Arroyo Torres en Yves Maenaut. Tot slot willen we alle deelnemers bedanken.  


garzon 

 

 

 

 logo bozar


logo S&D

Back to news

Share page in:

More news

Millenium Online

25.03.2020 >

A selection of our favourite documentaries, strong and challenging to discover from your home.

Uitstel van het festival

11.03.2020 a

Het hele festivalteam betreurt het om aan te kondigen dat de 12e editie van het Milleniumfestival is uitgesteld vanwege de verspreiding van COVID19.
Het Millenium Festival zal zijn 12e editie organiseren van 23 september tot 01 oktober 2020. 
De teamleden zijn telewerken en zijn per e-mail bereikbaar.