Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

Digital Citizens

03.02.2020 News

Focus - Digitalisering

Deze focus is gericht op de digitalisering van onze wereld. Hoe heeft het onze levensstijl en consumptiepatronen diepgaand beïnvloed?

Vandaag de dag wordt ons leven bijna onvermijdelijk gevormd door sociale netwerken. Maar wat zijn hun onderkanten? Hoe beïnvloeden hun algoritmen onze levensstijl, consumptiepatronen, verlangens en emoties?

"Digitale burgers" zal verschillende documentaires voorstellen, gevolgd door discussies om de problemen en gevolgen van de digitalisering beter te begrijpen.


Ontdek onze selectie van films :

  • "100 Millions de vues" - Itamar Rose - 60" - Israël, Duitsland

Itamar Rose is op zoek naar een manier om bekend te worden op Youtube. In zijn zoektocht naar viraliteit stuit de Israëlische satirische activist en mislukte Youtuber op de realiteit van machtige monopolies en bewakers van informatie. Met piepende humor onthult hij hoe Youtube de dromen van een generatie vormgeeft en de stemmen van miljoenen mensen onhoorbaar maakt. Een fascinerende duik in de werking van dit platform dat maandelijks een miljard gebruikers samenbrengt.

 

We zullen de volgende tracks zeer binnenkort onthullen!

Back to news

Share page in:

More news

De Schoolvertoningen

17.02.2020 p

Laat je verleiden door de Schoolvertoningen - tijdens het festival - en de rest van het jaar!

Docs for climate

02.02.2020 s

“Docs for climate”, zijn sterke documentaires over actuele milieuvraagstukken, die vanuit verschillende gezichtspunten worden bekeken. Maar het is ook een kans om deel te nemen aan grote discussies over onze consumptie, klimaatrechtvaardigheid, biodiversiteit, klimaatmigratie,...