Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Film

Films

De bekroonde films van de internationale competitie in de zalen

06.06.2021 News

"The Man who was looking for his Son" door Stéphane Correa & Delphine DelogetIn de bioscoop op zaterdag 12 juni om 20.00uur in de bioscoop Vendôme ➽ Ticket 


Tien jaar geleden verloor Wu zijn eenjarig zoontje, 's nachts ontvoerd uit zijn eigen huis. Wu verliest de hoop echter niet, omdat hij ervan overtuigd is dat hij aan een andere familie is verkocht. Geconfronteerd met de onverschilligheid van de autoriteiten, begint Wu aan een fietstocht door China, vastbesloten zijn zoektocht niet te staken tot hij zijn zoon vindt. Deze documentaire is een intiem en diep ontroerend portret van deze weesvader en belicht ook de soms verrassende en contrasterende reacties van de Chinese samenleving op een fenomeen dat niet marginaal is.

Taal: Chinese  - Ondertitels: Engels, Frans


Deze film, die deelnam aan de internationale competitie, ontving de prijs "Objectif d'Or - Grand Prix du Festival" en zal worden ingeleid door Olivier Magis."Play God" door Anne-Lise MichoudIn de bioscoop op zondag 13 juni om 21:00uur in de bioscoop Galeries ➽ Ticket 


In een context van vurige devotie tot de meest aanbeden heiligen van Mexico-stad, wordt een nieuwe figuur geboren: Santa Anima. Deze viert de essentie van de mens: schepping. Haar cultus, gewijd aan de verbeelding, nodigt hem uit om een schepper en kunstenaar te worden.
De film stelt het geloof in brede zin ter discussie, en de menselijke behoefte aan fictie, creatie en representatie. Als kunst zonder religie kan bestaan, kan religie dan zonder kunst bestaan? Zou religie een avatar van artistieke creatie kunnen zijn?

Taal: Spaans - Ondertitels: Frans


Deze film, die deelnam aan de internationale competitie, ontving de "Speciale Juryprijs - Meest originele en vernieuwende film" en zal worden ingeleid door Caroline D'Hondt."Ophir" door Olivier Pollet & Alexandre BermanIn de bioscoop op maandag 14 juni om 20:00uur in de bioscoop Vendôme  ➽ Ticket


Bougainville ligt op de Salomonseilanden in het zuidwesten van de Stille Oceaan en maakt deel uit van Papoea-Nieuw-Guinea. Ophir kijkt terug op de geschiedenis van een volk dat onder kolonisatie heeft geleden, maar dat nog steeds op zoek naar vrijheid en onafhankelijkheid is. Een documentaire die zowel antropologisch als historisch is, en die zowel de mechanismen als de mutaties van een kolonialisme dat nog lang niet helemaal voorbij is, grondig ontcijfert.

Taal: Engels, Tok Pidgin, Nasio - Ondertitels: Engels, Frans


Deze film, die deelnam aan de internationale competitie, werd bekroond met de "Zilveren Lens - Beste Film over Duurzame Ontwikkeling"."School of hope" door Mohamed El AboudiIn de bioscoop op donderdag 17 juni om 19:00uur in de bioscoop CIVA ➽ Ticket


In de afgelopen tien jaar hebben klimaatverandering en overexploitatie van de landbouw de nomadische stammen van het hoge Atlasplateau in Marokko gedwongen zich te vestigen. Velen zijn naar de stad getrokken, maar vinden er vaak alleen maar ellende. De andere oplossing is te blijven, zich blijvend te vestigen, wat betekent dat de toekomst georganiseerd moet worden, te beginnen met de bouw van een school.

Dit is hoe een stam aan de rand van de woestijn besloot te vechten om op haar grondgebied te blijven en haar kinderen te onderwijzen. Een hoop die niet zonder spanningen is, want als een kind naar school gaat, kan het niet naast zijn gezin werken.

Taal: Arabisch - Ondertitels: Frans


Deze film, die deelnam aan de internationale competitie, werd bekroond met de "Bronzen Lens - Beste Film voor Mensenrechten"."PostWar Album" door Àngel Leiro & Airy MaragallIn de bioscoop op vrijdag 18 juni om 19:00uur in de biscoop CIVA ➽ Ticket


25 jaar na de belegering van Sarajevo keert de Spaanse oorlogsverslaggever Gervasio Sánchez terug naar het toneel. Daar ontmoet hij de volwassenen die hij als kind fotografeerde, omdat hij ervoor het leven in plaats van dood en verderf op film koos vast te leggen. Welke herinneringen hebben deze overlevenden aan deze periode als kinderen? Hoe heeft deze onbegrijpelijke en absurde oorlog hun leven veranderd? Welke littekens heeft het voor altijd op hen achtergelaten?
Een diep menselijke documentaire waarin de fotografische esthetiek van Gervasio Sánchez in overeenstemming is met de verzamelde getuigenissen.

Taal: Engels, Spaans, Bosnisch - Ondertitels: Engels, Frans


Deze film, die deelnam aan de internationale competitie, kreeg de "Publieksprijs".

  • Hoe kan een hedendaags kunstenaar die beelden gebruikt zich losmaken van de tirannie van het aantal zogenaamde "distributieve" beelden?
  • Hoe kunnen we op een duurzame manier beelden met inhoud en betekenis creëren en voorkomen dat ze door onze nieuwe "communicatiewijzen" worden weggespoeld?


Dit zijn de vragen waarop de discussie na de vertoning zich zal toespitsen, in aanwezigheid van de fotografe, Norma Pendergast.

Back to news

Share page in:

More news

Ciné-Club de la saison 2021-2022

26.09.2021

A New Shift de Jindrich Andrs. Jeudi 14 octobre à 19h.  Cinéma Galeries (Galeries de la Reine 26 à 1000 Bruxelles). Le film sera suivi d’un débat sur les bouleversements structurels dans le monde du travail