Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Content

Content

Studio Millenium

PROGRAMMA 


Van 09.05 tot 29.05, in live op Facebook, laten we samen nadenken over de grote vraagstukken van onze tijd ! 


Zondag 09.05 - STUDIO #1

- Handicaps: hoe aanvaarden we onze beperkingen en hoe leven we met onze verschillen? -Film : Maddy The Model


Belanghebbenden➢ Bekijk het debat 


Dinsdag 11.05 - STUDIO #2

- Is recycling van plastic de weg naar een nieuwe economie? -


Evenement georganiseerd in samenwerking met The Shift vzm


Hoe staat het met de productie en recycling van plastic in onze wereld? Hoe kunnen we bedrijven betrekken en mobiliseren om zich serieus en echt in te zetten voor de strijd tegen plasticvervuiling ? Wat is de circulaire economie en wordt die omarmd door bedrijven, gebruikers en verkopers van kunststoffen ?


Film : The Story of Plastic 


Belanghebbenden :➢ Bekijk het debat


Woensdag 12.05 - STUDIO #3

- Eerbiediging van de mensenrechten: zijn Europa en België werkelijk voorbeeldig ? -Het mechanisme en de dynamiek van mensenrechtenschendingen zijn beide zeer complex, met verschillende culturele, psychologische, sociologische en politieke factoren die op elkaar inwerken en elkaar versterken. Hoe kunnen ze ontcijferd en onschadelijk gemaakt worden?


Film : Dying to divorce , Silent Voice


Belanghebbenden :

 • Marie Arena - Lid van het Europees Parlement

 • Tulin Ozdemir - Filmregisseur

 • Bahar Kimyongür - Journaliste

 • Emile Noel - Gespecialiseerd opvoeder, psycholoog en psychotherapeut en lid van de Raad van Bestuur van de vzw Groupe Santé Convergence


➢ Bekijk het debat


Maandag 17.05 - STUDIO #4

- Veranderingen in de arbeidswereld: tussen rebellie en reconversie -Evolutie van de arbeid in Europa - Wanneer we met ontslag bedreigd worden of ontslagen worden, hebben we vaak de keuze om omscholen of niets veranderen en vasthouden aan wat we hebben, het "we blazen het op" beleid. Is dit beleid nog realistisch en haalbaar? Zal de gezondheidscrisis de Europese deïndustrialisatie afremmen?


Film : Blow it to Bits , A New Shift , Shift 


Belanghebbenden : 


 • Odile Allard - Filmproducent

 • Lech Kowalski - filmregisseur

 • Martin Willems - Lid van de CSC en leider van de Verenigde Freelancers➢ Bekijk het debat


Dinsdag 18.05 - STUDIO #5

- De economische aanwezigheid van China in Afrika: een bedreiging voor de plaatselijke biodiversiteit? -De problematiek van de verdwijning van de biodiversiteit aangepakt met Sea Shepherd in gebieden zonder wettelijke normen in China / Vergelijking van de economische strategie van China met die van Europa.

Welke besluiten/onderwerpen zullen tijdens de COP in China worden besproken? Wat zijn de prioriteiten en de reikwijdte van de economie van China in de wetteloze ruimten van de zeeën en oceanen? Hoe gaat het met de strategie van China en de invasie van Afrika? Zijn er reële controlemiddelen voor het behoud van de biodiversiteit? Wat is onze rol als burgers en consumenten?


Film : Stolen Fish , China Dream


Belanghebbenden 


➢ Bekijk het debatDonderdag 20.05 - STUDIO #6
 - Wat zijn de nieuwe wegen van de Belgische cinema? - Deze studio is voornamelijk gebaseerd op de films "A Way Home", "Le divorce de mes marrants" en "The Wakeful Sleeper", geregisseerd door zeer getalenteerde Belgische filmmakers. In de Belgische competitie zijn het uitdagende en originele films die ons op een moedige en unieke manier naar intimiteit voeren. Door een nieuwe cinematografische taal te verkennen, bieden zij ons een frisse en moedige kijk op diepe en weinig benaderde onderwerpen met delicatesse en humor.


Films:  A Way Home , Le divorce de mes marrants , The Wakeful Sleeper, The Inheritors

Belanghebbenden: 
Vrijdag 21.05 - STUDIO #7


Heeft de gezondheidscrisis de burgerbewegingen voorgoed in de kiem gesmoord of heeft zij hen ertoe gedwongen hun uitdrukkings- en actiemethoden tijdelijk te herzien? Wat zijn de zwakke en sterke punten van onze huidige democratieën? Wat zijn de democratische prioriteiten waaraan wij moeten werken? 


Intervenantes
 • Zoé Brichau - Directeur van "Que no me roben los sueños" 
 • Laure Massiet du Biest & Louison Assié - Directeur van "Square-eyed" 
 • Nathalie de Wulf - Advocaat
 • Samuel Tilman - Directeur and woordvoerder van "Still standing for culture"