Millenium Festival homepage

Background media

Main content area - Content

Content

Studio Millenium

PROGRAMMA 


Van 09.05 tot 29.05, in live op Facebook, laten we samen nadenken over de grote vraagstukken van onze tijd ! 


Zondag 09.05 - STUDIO #1

- Handicaps: hoe aanvaarden we onze beperkingen en hoe leven we met onze verschillen? -Film : Maddy The Model


Belanghebbenden➢ Bekijk het debat 


Dinsdag 11.05 - STUDIO #2

- Is recycling van plastic de weg naar een nieuwe economie? -


Evenement georganiseerd in samenwerking met The Shift vzm


Hoe staat het met de productie en recycling van plastic in onze wereld? Hoe kunnen we bedrijven betrekken en mobiliseren om zich serieus en echt in te zetten voor de strijd tegen plasticvervuiling ? Wat is de circulaire economie en wordt die omarmd door bedrijven, gebruikers en verkopers van kunststoffen ?


Film : The Story of Plastic 


Belanghebbenden :➢ Facebook event 


Woensdag 12.05 - STUDIO #3

- Eerbiediging van de mensenrechten: zijn Europa en België werkelijk voorbeeldig ? -Het mechanisme en de dynamiek van mensenrechtenschendingen zijn beide zeer complex, met verschillende culturele, psychologische, sociologische en politieke factoren die op elkaar inwerken en elkaar versterken. Hoe kunnen ze ontcijferd en onschadelijk gemaakt worden?


Film : Dying to divorce , Silent Voice


Belanghebbenden :

  • Marie Arena - Lid van het Europees Parlement

  • Tulin Ozdemir - Filmregisseur

  • Bahar Kimyongür - Journaliste

  • Emile Noel - Gespecialiseerd opvoeder, psycholoog en psychotherapeut en lid van de Raad van Bestuur van de vzw Groupe Santé Convergence


➢ Facebook event


Maandag 17.05 - STUDIO #4

- Veranderingen in de arbeidswereld: tussen rebellie en reconversie -Evolutie van de arbeid in Europa - Wanneer we met ontslag bedreigd worden of ontslagen worden, hebben we vaak de keuze om omscholen of niets veranderen en vasthouden aan wat we hebben, het "we blazen het op" beleid. Is dit beleid nog realistisch en haalbaar? Zal de gezondheidscrisis de Europese deïndustrialisatie afremmen?


Film : Blow it to Bits , A New Shift , Shift 


Belanghebbenden : 


  • Odile Allard - Filmproducent

  • Lech Kowalski - filmregisseur

  • Martin Willems - Lid van de CSC en leider van de Verenigde FreelancersDinsdag 18.05 - STUDIO #5

- De economische aanwezigheid van China in Afrika: een bedreiging voor de plaatselijke biodiversiteit? -De problematiek van de verdwijning van de biodiversiteit aangepakt met Sea Shepherd in gebieden zonder wettelijke normen in China / Vergelijking van de economische strategie van China met die van Europa.

Welke besluiten/onderwerpen zullen tijdens de COP in China worden besproken? Wat zijn de prioriteiten en de reikwijdte van de economie van China in de wetteloze ruimten van de zeeën en oceanen? Hoe gaat het met de strategie van China en de invasie van Afrika? Zijn er reële controlemiddelen voor het behoud van de biodiversiteit? Wat is onze rol als burgers en consumenten?


Film : Stolen Fish , China Dream


Belanghebbenden